Pagina's

zaterdag 27 juni 2015

27 juni artuur op zoek naar de Graal

Vanochtend om 7 uur eerst dorp van 20 huizen verkend, maar vooral van de ontiegelijke mooie omgeving genoten. Gisterenavond wel gezien, maar was een beetje moe. Vanochtend liggen de bergen in de wolken. Vanwege de mysterieuze ligging wordt beweerd dat de heilige graal hier zich ergens zou bevinden. Artuur of beter gezegd onze King Arthur mag er dus op zoek naar vandaag... (heeft hem niet gevonden). Het fietsen tussen de wolken doet mij op wolken rijden. Er zijn wel wat klimmetjes, maar later volgt 1 grote afdaling. Echt genieten!

Neem een korte rit vandaag 46 kilometer. 
Eerst nog tussen de wolken, later tussen groene valleien.... Van 1450 meter naar 450... Cultuur heb ik aan mij voorbij laten gaan vandaag. Kerken en megakloosters voorbijgefietst...Dagje genieten van de omgeving. Oh ja! Vandaag de 2000 kilometer kaap voorbij! Toch net slecht in minder dan  4 weken...

Aangekomen in Sarria waar de jaarlijkse kermis is. Neem een Albergue aan de rand van de stad, want anders wordt dit niets vananacht in het feestgedruis. Kermis en avondmarkt is zoals overal: namaak emporio armani t-shirts, plastieken saccochen, veel chihuahuas die nog nooit een poot op de grond hebben gezet  en bleirende kinders.

In de Albergue komen de Zwitsers ook toe. We delen vannacht een kamer. De mannelijke helft durft te snurken maar ik mag hem een stamp verkopen als het te erg wordt!

Samen nog even Chihoronnes gaan eten...gefrituurde sepiolaakes...(voor niet-duikers: heel kleine inktvisjes).

Het is hier wel behoorlijk warm vandaag, erg drukkend, maar dat komt waarschijnlijjk omdat Sariia midden in een dal ligt...hopelijk toch een beetje koele nacht.l

Geen opmerkingen:

Een reactie posten